زندگینامه
علیاکبر یاغیتبار فیروزجائی، زادهٔ بیستم دیماه هزار و سیصد و پنجاه و هشت، ساکن بابلسر است. تحصیلات خود را تا سطح دیپلم در بابلسر به پایان برد و در سال هزاروسیصدوهفتادوهفت در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامهٔ طباطبایی پذیرفته شد. سرودن را از سالیان نوجوانی آغاز کرد و از سال سوم دبیرستان فعالیت جدیترش را در این عرصه آغاز کرد. نخست در دورهٔ ابتدایی با دیوان خواجهحافظ شیرازی انس گرفت و سپس در دورهٔ راهنمایی و دبیرستان با دیگر شاعران همچون سعدی و مولانا آشنا شد. عروض و قافیه را در سطح مقدماتی در چهاردهسالگی فرا گرفت. نخستین سرودههایش بیشتر تقلید از سبک و سیاق و زبان شاعران قدیم بود؛ اما در سالهای پایانی دبیرستان توانست خود را از ورطهٔ تکرار و تقلید آثار قدما بیرون بکشد. نخستین امری که در بدو برونشد از این تقلید و تکرار برایش پیش آمد، نوعی طغیان و عصیان علیه همهکس و همهچیز بود؛ بهویژه اگر با معیارها و چارچوبهای اخلاقیاش در تعارض میبود.
بعد از ورود به دانشگاه، دیدن نابرابریهای اجتماعی و مقایسهٔ شرایط، اعتراض را در شعرش پررنگتر کرد. پس از پایان دورهٔ کارشناسی، به شهر و دیار خود بازگشت و در انزوا به سرودن ادامه داد. مدتی با انجمنهای ادبی آن سالهای بابلسر و استان مراوده و رفتوآمد داشت؛ اما حضورش در مجامع ادبی بسیار کمرنگ بود. در سالهایی که وبلاگنویسی در اوج بود، توسط دوستان خود بیشتر به جامعهٔ ادبی معرفی شد؛ درحالیکه خود تا سال هشتاد و هشت حضوری در دنیای مجازی نداشت. از سال هشتاد و هشت با اینترنت و دنیای دیجیتال آشنا شد و نخست با وبلاگنویسی آغاز کرد و سپس اشعارش را در فیسبوک و سایر فضاهای مجازی منتشر کرد؛ از این رو مورد توجه برخی ناشران قرار گرفت و آثاری همچون مثل داشآکل و دمهای بیَوادم را به پافشاری نشر نیماژ و نیز مجموعهٔ گلن را به خواستاری انتشارات فصل پنجم منتشر کرد. دورهٔ کارشناسی ارشد ادبیات فارسی را در دانشگاه مازندران آغاز کرد؛ اما بنابهدلایلی تحصیلات تکمیلی را رها کرد.
نخستین همکاریاش در زمینهٔ موسیقی با ابراهیم حامدی بود. قطعهٔ «غمنومه» با آهنگسازی علیرضا افکاری و تنظیم منوچهر چشمآذر، سال ۲۰۱۵ در آلبوم جان جوانی نتیجهٔ این همکاری است.
دومین همکاریاش نیز با محسن چاوشی، خوانندهٔ پرطرفدار ایرانی به نام چنگیز در آلبوم امیر بیگزند بود. بعد از آن نیز ترانهسرای قطعاتی چون (دبی) مسلخ بود که فیلم لاتاری بر اساس شعر آن و صدای محسن چاوشی توسط محمدحسین مهدویان ساخته شد. در قطعات دیگری چون یاد چشم تو میافتم و تیتراژ سریال زخم کاری نیز از همکاریهای وی با محسن چاوشی است. غیر از این با آهنگسازان و خوانندگان جوان وطنی نیز همکاریهای داشته است.
وی مدتی به برگزاری دورههای حضوری آموزش شگردهای شعری اشتغال داشت؛ اما بعد از فراگیری ویروس کرونا، فعالیتش محدود به برگزاری کارگاههای مجازی شد.
دورههای آموزشی گروهی وی با تیمی مجرب و نیز با دعوت از استادان و صاحبنظران عرصهٔ ادبیات و بهویژه شعر معاصر برگزار میشود. دورههای خصوصی علیاکبر یاغیتبار نیز از سطح مبتدی تا پیشرفته در فضای مجازی برگزار میشود.
تلاش وی و تیم یاغیانه برای ارتقای سطح کیفی آثار اعضایی است که در کارگاهها نامنویسی میکنند و امید است که این تلاش همچنان مثمر ثمر باشد.